No więc wchodzę na serwer RP i sprawdzam czy np. Admini są pomocni, liderzy znają DOBRZE RP itp. potem wchodzę na forum i opisuje.
Ten wątek zajmuje JA i proszę nie reklamować tutaj serwerów, proszę natomiast o sprawdzanie poprawności moich "recenzji"
Kumorosek
RECENZJA SERWERA - „!PL! Mrucznik Role Play !PL!”
IP serwera to - 91.193.197.134:7709
Serwer „Mrucznik” mogę śmiało uznać za wyjątkowy, posiada najwięcej graczy RP w Polsce – z początku przypomniał sławetne „Miasto Życia” które działało 3 lata temu i było najpopularniejszym serwerem w Polsce. Ale zajmijmy się „Mrucznikiem”.
Administracja przystała na pomysł napisania recenzji – myślę że dlatego że jest to dobry serwer który zwraca na siebie uwagę i przysporzy im więcej graczy. Skrypty mapy mogę uznać po prostu za GENIALNE – są ręcznie robione przez Head Adminia. Ale na mój zachwyt raczej Was nie przekona więc opisze dokładniej poszczególne fragmenty skryptu, odwołam się najpierw do baz frakcji :
- Bazy są rozmieszczone w ciekawych oraz widocznych miejscach, niestety niektóre miejsca (za wyjątkiem gangów bo trudno żeby Grove Street było w Glen Park) powtarzają się z innych znanych serwerów – np. bank, sklep 24/7 czy DMV. San News posiada starą bazę – jest ona świetnie zmodyfikowana i posiada wiele nowości. Innymi świetnymi skryptami jakich brakowało w fajnych serwerach są fabryki które produkują np. samochody czy broń – w takiej fabryce możemy otrzymać pracę. System prac jest również rozwinięty – możemy pracować nie tylko we frakcjach, ale również jako pracownik fabryki, diler (broni jak i narkotyków) ochroniarz, czy zwykły barman lub krupier w barze lub kasynie jakiejś frakcji – więc pracy na serwerze nam nie zabraknie. Oczywiście są 2 strony medalu tz. Natknąłem się na fajny DM w którym zabrakło /ranny itp. Na szczęście administracja szybko zareagowała, i powstrzymała sajgonik. Jadąc TAXI zauważyłem że :wielu kierowców jeździ pod prąd, nie stosuje /ja i /do przy wypadkach no i administracja niestety nic z tym nie robi, dobre tyle że działa system wypadkowy który w minimalny sposób uspokaja sytuacje. Zaimponowały mi też autobusy które posiadają numery (każdy jeździ w określonym kierunku)
Podsumowując
Serwer jest świetny, skrypty jak już napisałem genialne, jednak mało Mi się podoba zbyt niska liczba administratorów jak na tak dużą liczbę graczy co sprawia że serwer jest niewłaściwie prowadzony.
Czy sam chciałbym grać na tym serwerze ? : Z całą pewnością, i będę gdy tylko znajde chwile wolnego czasu.
Wystawiam opinie 9/10
Pozdrawiam Jacob_Diavolo „Kumorosek”
Czy macie jakieś serwery o których mógłbym napisać recenzje ? Bo mnie coś naszło ;D